Zo creëer ik een minimalistisch interieur

Dingen terugbrengen tot de basis en het overbodige weggooien kan wonderen doen voor je geestelijke gezondheid – om nog maar te zwijgen van het feit dat het er supergeavanceerd en strak uitziet. Van monochroom minimalisme tot relaxte luxe, deze eenvoudige benadering van interieurontwerp is een van onze favorieten. Maar net als de make-uptrend zonder make-up, is het niet zo eenvoudig als het eruit ziet. Als je al lang fan bent van de look, maar niet zeker weet hoe je moet beginnen, zal onze stapsgewijze benadering van minimalistisch design je helpen de boel op gang te brengen.

Wis alle oppervlakken van rommel

Als je echt de minimalistische designlook en -gevoel wilt omarmen, moeten deze worden gewist, stat. Vraag jezelf af wat kan worden verwijderd, wat uit het zicht kan worden bewaard en welke items niet essentieel zijn; organiseer dan volgens prioriteit. Wees consistent met dit proces en kom elke paar maanden met een frisse blik naar elke kamer terug. U zult merken dat u elke keer meer kunt vereenvoudigen. Om ervoor te zorgen dat uw oppervlakken helder blijven, geeft u alles een speciale plek en houdt u zich eraan.

Creëer een neutrale basis

Bij het creëren van een klassiek minimalistisch interieur draait het allemaal om de basiskleur. Hier gelden ingetogen tinten – van biscuit tot greige en elke ecru-geïnspireerde toon daartussenin. Waarom? Het ziet er schoon, fris uit en geeft rust. Maar alleen omdat klassiek minimalisme de neiging heeft om kleurmijdend te zijn, hoeft het niet saai of saai te zijn. In feite is minimalisme op zijn best precies het tegenovergestelde. Natuurlijk zijn we grote fans van een witte kamer, maar niet alle gebleekte verven zijn gelijk gemaakt.

Kies Kwaliteit boven kwantiteit

De uitdaging om binnen de sobere esthetiek te werken, is hoe weinig je eigenlijk hoeft te werken. Dit maakt het beslissingsproces nog lastiger dan normaal. Je moet elk stuk echt zorgvuldig overwegen voordat het de kamer binnenkomt, maar dit betekent ook dat het eindresultaat doordacht en doordacht is. Je doel is om een ​​ruimte te creëren waar iedereen tijd in zou willen doorbrengen.

Leef volgens de One In, One Out-filosofie

Het is verbazingwekkend hoeveel iemand in korte tijd kan verwerven. De lege keukenladen, de slaapkamerkast en de badkamerkasten van toen je er voor het eerst kwam, zitten plotseling vol met niet-essentiële en ongebruikte producten die nu stof verzamelen. Zelfs als je het niet kunt zien, verstopt dit “spul” je hoofdruimte en neemt het kostbare ruimte in huis in beslag. Het is tijd om die rommellade op te ruimen.

Het ziet er ongeveer zo uit: voor elk item dat bij u thuiskomt, moet er om de beurt iets anders uitgaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *