Hoe zich te ontdoen van slaapangst en slapeloosheid

Slaapangst kan iedereen overkomen en mag niet worden genegeerd wanneer het zich voordoet. Als je het eenmaal onder ogen kunt zien, kun je er iets aan doen.

Hoe kan men slaapangst en slapeloosheid overwinnen?

Er is niet één oplossing voor deze strijd, maar er zijn enkele stappen die kunnen helpen.

1. Log het in

Een eenvoudig ding dat u kunt doen, is een notitieboekje en pen naast uw bed te houden om de nachtelijke gedachten op te schrijven wanneer ze u beginnen te storen.

2. Wees aanwezig

Mindfulness beoefenen is een andere manier om vrede met jezelf te vinden, omdat je absoluut aanwezig moet zijn en je bewust moet maken van wat je denkt of voelt op een andere manier. Mindfulness erkent gevoelens, maar beoordeelt ze niet. Je kunt je door mindfulness veiliger voelen en leren om vriendelijker voor jezelf te zijn.

3. Creëer een consistente slaaproutine

Ga op tijd naar bed en probeer elke dag op dezelfde tijd op te staan. Dit zal je helpen om een ​​gevoel van routine op te bouwen waar je lichaam aan kan wennen. Als je de hele nacht wakker blijft en je angst voor slaap en slapeloosheid voelt, zul je in een ongezond patroon terechtkomen dat de situatie verergert.

4. Beheer uw omgeving

Uw comfort bepaalt ook hoe u slaapt. Houd de kamer donker en kies tussen stilte of geluiden die helpen bij het slapen (zoals natuurgeluiden). Zoek uit wat voor jou werkt. Zorg ervoor dat je als uitstel van de dag naar je bed kunt draaien, dat je comfortabel bent met je matras, dat je voldoende kussens hebt en dat je je kamer voldoende koel houdt.

5. Praat met een professional

Het is misschien niet iets dat u aan uzelf wilt toegeven, maar als u een slaapstoornis of psychische stoornis heeft, heeft u mogelijk hulp nodig. Een professional kan u al dan niet diagnosticeren, maar hoe dan ook, sommige oplossingen zullen waarschijnlijk worden aangeboden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *