Hoe ‘s nachts te fietsen

Je hebt het vast al honderd keer gehoord: als je ‘s nachts rijdt, neem dan altijd een goede set lichten mee. Het is echter niet ongebruikelijk om een ​​paar eenvoudige fouten te maken die de effectiviteit ervan beïnvloeden.

Gebruik zichtbare lichten minimaal 200 meter

Dit lijkt misschien overdreven, maar als je bedenkt dat een Olympische hardloper deze afstand in minder dan 20 seconden kan afleggen, betekent dit dat de coureur die met hoge snelheid reist heel weinig tijd en afstand heeft om te reageren wanneer hij ons ziet.

Zorg ervoor dat uw lampen zijn opgeladen

Controleer voordat u gaat trappen of uw accu’s voldoende zijn opgeladen. Wacht niet tot de batterij volledig leeg is om de batterij of de lampen te vervangen of opnieuw op te laden, al naargelang het geval.

Het feit dat uw lamp nog steeds knippert, garandeert niet dat deze voldoende intensiteit heeft om vanaf een veilige afstand te worden gezien.

Kies uw lampen op basis van uw behoeften

Er zijn koplampen die alleen de functie hebben om u zichtbaar te maken voor andere mensen met wie u de wegen deelt. Anderen hebben ook de functie om uw weg te verlichten.

Als je door fatsoenlijk verlichte straten gaat fietsen met bijv. uw tweedehands elektrische fiets of tweedehands e-bike, zijn een paar lichten te zien meer dan genoeg. Aan de andere kant, als uw route wegen met slechte verlichting of in slechte staat omvat, wordt het meest aanbevolen een licht met voldoende intensiteit en een lichtbundel waarmee u de weg kunt zien.

Gebruik rood licht aan de achterkant

Dit is belangrijk, omdat op deze manier andere straatgebruikers kunnen weten of je komt of gaat. Een andere belangrijke reden is dat rood licht op grotere afstand gemakkelijker door het menselijk oog kan worden waargenomen.

Gebruik reflecterende materialen

Een andere goede aanbeveling om jezelf zichtbaar te maken op straat is om reflecterende materialen te gebruiken op je fiets of als onderdeel van je kleding. Naast de reflectoren die veel fietsen al bevatten, zijn er eindeloze alternatieven die u helpen om veel beter zichtbaar te worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *