Effectief omgaan met werkangst

1. Neem de hele dag pauzes

Het is gemakkelijk om in de dagelijkse sleur gezogen te worden. We duiken vaak in e-mails en werken onmiddellijk na het ontwaken, of we werken tijdens onze lunchpauze. Het is echter essentieel om de hele dag pauzes te nemen. Ze stellen je in staat om je taak even te verbreken, om je hersenen de broodnodige rust en reset te geven.

2. Verander uw koffie voor iets lichters

Hoewel je favoriete kopje Joe misschien wel je magische elixer is om je productiviteit te verhogen, zorgt het er ook voor dat je de hele werkdag crasht. Hoewel u misschien helemaal geen koffie wilt snijden, kunt u uw hydratatie aanvullen. Reik naar wat water. Vul je favoriete herbruikbare fles en voeg misschien wat citroen toe voor de schil.

3. Zorg ervoor dat u ‘s nachts een goede nachtrust krijgt

Dit is echt de parel van het omgaan met werkangst. Slaap is vaak een onderschatte activiteit, maar het is zo belangrijk en het is direct gecorreleerd met uw productiviteit en energieniveaus in de ochtend.

4. Vraag om hulp

Als je je overweldigd en begraven voelt door werk, neem dan contact op met je managers of collega’s. Gewoon uitspreken over hoe u zich voelt, kan vaak een toegangspoort zijn om het probleem op te lossen. Veel werknemers aarzelen misschien om hun bazen te benaderen en accepteren in plaats daarvan hun werklast of omgeving als normaal.

5. Stel eerlijke deadlines

Word praktischer in de werkdeadlines die u voor uzelf stelt of waarmee u akkoord gaat. In het ideale geval zou iedereen het leuk vinden om alles zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Er zijn echter maar zoveel uren per dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *