5 manieren om u door een depressie heen te helpen

1. Begrijp dat het niet jouw schuld is

‘Normaal’ of ‘perfect’ zijn is een mythe. We ervaren allemaal moeilijke tijden en moeilijke emoties. Maar wanneer u een depressie ervaart, kunt u zich ge├»soleerd voelen in uw gedachten en gevoelens die, als ze niet gecontroleerd of onbehandeld zijn, tot zelfmoordgedachten kunnen leiden. Daarom is depressie zo belangrijk om te handelen in plaats van te blijven hangen.

Negatieve gevoelens zullen altijd naar boven komen. Niemand kan 24/7 rondlopen in de volle zon en geluk. We raken allemaal versleten. We lijden allemaal verliezen. We hebben allemaal rust nodig.

2. Zelfzorg in plaats van spiraal

Het is tijd om in jezelf te investeren. Misschien heb je het allemaal in anderen gegoten, in je taken, je activiteiten, je inspanningen voor succes. Misschien ben je gewoon doorgegaan, knokkelend terwijl je bezig bent in plaats van te verwerken om te voelen of denken of gewoon te zijn. Daarom is het zo belangrijk om zelfzorg in je leven in te plannen.

3. Weet dat je niet alleen bent

Wat je zult merken als je zelfbehartiging beoefent, is dat mensen echt willen helpen. Vraag in deze tijden om hulp. Het betekent niet dat iedereen getraind is om met je worsteling om te gaan, of dat ze kunnen vertellen of dat ze emotioneel toegerust zijn om te reageren. Maar u kunt uw behoeften en die van hen beoordelen en kijken of iemand gewoon een ondersteuning kan zijn. U kunt ook steungroepen onderzoeken die mogelijk beter bij uw behoeften passen.

4. Word eerder proactief dan reactief

Reactiviteit is wanneer je reageert op impulsen en je te veel identificeert met je emotionele toestand. Als alternatief kunt u productief handelen om de pijnlijke emoties en gedachten die u wilt loslaten te bedekken, maar dat is niet hetzelfde als proactief zijn. Proactief zijn betekent dat je de dingen beter verwerkt en besluit positief te zijn ondanks de negatieve ervaring. Dat komt door de mentaliteit die je kiest.

Word oplossingsgericht. Word dankbaar. Word iemand die zich richt op het goede.

5. Eer uw waarheid

Er is iets heiligs aan het delen en eren van je verhaal. Breng licht in de duisternis door te spreken. Je stem is belangrijk. Hier zijn is belangrijk. Als je het daar neerzet, ontlast je je van schaamte en verwijder je de invloed van stigma van je zelfontdekkingsreis. Hier kunnen we echt vrede vinden: acceptatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *