Natuurlijke remedies voor een droge huid

De huid is het grootste orgaan in ons lichaam. Het houdt onze spieren, botten en weefsel intact en biedt ook een barrière, houdt de slechte organismen buiten en absorbeert het goede. De huid helpt onze lichaamstemperatuur te reguleren door warmte te absorberen en af ​​te geven en helpt gifstoffen weg te spoelen. Verbazingwekkend genoeg regenereert en geneest de huid zichzelf ook. Het is dus geen verrassing dat de eerste tekenen van moeilijkheden in het lichaam op de huid verschijnen in de vorm van een droge huid, huiduitslag, netelroos en eczeem.

Misschien wel het meest voorkomende huidprobleem is het strakke, jeukende gevoel van een droge huid. Het klinkt onschadelijk, maar een droge huid kan je afleiden en in sommige gevallen een serieus probleem worden. Van gesprongen lippen tot scheuren op je hielen, hier zijn een paar dingen die je kunt doen om allerlei soorten huidirritaties te genezen.

Elk klimaat heeft impact op onze huid en onze droge, hete omgeving draagt ​​aanzienlijk bij aan huidirritatie. Ten eerste is er weinig vocht in de lucht dat de huid kan opnemen. Ten tweede zorgt warm weer ervoor dat we als vochtmechanisme al het vocht dat we wel hebben uitzweten. Ten slotte wordt het vocht dat we opnemen eerst intern naar onze organen, darmen en spieren gedistribueerd, waardoor er weinig overblijft om onze huid te voeden. Een droge huid kan een teken zijn van uitdroging. Meer water drinken, koel blijven en misschien een luchtbevochtiger toevoegen aan uw binnenomgeving zijn allemaal goede manieren om de milieu-impact van de woestijn op uw huid te bestrijden.

Hormonen kunnen ook een droge huid veroorzaken. Oestrogeen stimuleert de vorming van huidverzachtend collageen en oliën. Naarmate we ouder worden en de oestrogeenspiegel afneemt, wordt een droge, jeukende huid vrij gewoon.

Huid is een geweldig medium om te ontdekken wanneer iets het niet met je eens is. Als u allergisch / intolerant bent voor iets, manifesteert het zich vaak op uw huid in de vorm van jeukende, rode uitslag of netelroos. Besteed aandacht aan deze reacties en probeer de oorzaken ervan te achterhalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *