Bright Eyes: meer dan een frisse look

Interpersoonlijke communicatie is zo’n belangrijk onderdeel van het leven. En we worden van nature aangetrokken tot de ogen van mensen als brandpunt. De ogen geven visuele en emotionele signalen en andere non-verbale informatie en zijn essentieel in communicatie. Daarom willen we natuurlijk dat onze ogen er op hun best uitzien en aanvoelen.

Cosmetische ooglidcorrectie herstelt uw natuurlijke ooglidcontour en verfrist uw uiterlijk; deze veel voorkomende operatie doet echter meer dan uw uiterlijk verbeteren.

De huid van het ooglid is heel uniek, omdat het de dunste en meest delicate huid van ons lichaam is. De huid van het ooglid is normaal gesproken glad, maar na verloop van tijd rekt het ooglidweefsel uit, de vetbult en de spieren verzwakken.

Sommige patiĆ«nten kunnen ook ptosis (“teen-sis”) of een hangend ooglid hebben. De spier die wordt gebruikt om het bovenste ooglid op te tillen, is zeer delicaat. Na verloop van tijd kan de bevestiging losraken, waardoor het deksel gaat hangen. Deze afhanging kan worden aangepakt met een ptosis-reparatie. De reparatie kan worden uitgevoerd met een incisie aan de binnenkant van het bovenste ooglid of via een huidincisie.

Een ooglidcorrectie kan ook worden uitgevoerd om overtollig vet en huid in de onderste oogleden te verminderen. De chirurg maakt incisies (aan de binnenkant of op de huid van het onderste ooglid) en overtollig weefsel wordt verwijderd. Insnijdingen in het ooglid zijn niet zichtbaar.

Ooglidcorrectie wordt poliklinisch uitgevoerd. Patiƫnten kunnen de operatie alleen ondergaan met plaatselijke verdoving, of ze kunnen ook intraveneuze sedatie (schemerslaap) krijgen. Pre-operatieve voorbereiding omvat een grondige beoordeling van uw medische en oftalmische (oog) geschiedenis, evenals een beoordeling van uw medicatie en zelfzorgsupplementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *