Categories
Beauty

De schoonheid van uw genen

Sinds de ontrafeling van het menselijk genoomproject in 2003 werd afgerond, hebben genetische wetenschappers en onderzoekers menselijke genen bestudeerd om te bepalen hoe we ouder worden. Het feit is dat onze cellen ouder worden en ze beginnen te verouderen vanaf enkele ogenblikken nadat we zijn geboren. Na ongeveer 30 jaar beginnen onze cellen fysieke tekenen van veroudering te produceren, zoals grijzend haar en huidrimpels.

Consumenten zoeken voortdurend naar manieren om dit verouderingsproces te vertragen. De verkoop van crèmes en pillen om de fysieke tekenen van veroudering te verminderen, heeft alleen al in de Verenigde Staten een miljardenindustrie gecreëerd. We zijn geobsedeerd geraakt door te proberen er jonger uit te blijven zien. We verven ons grijzende haar. We smeren crèmes in op onze huid. We hebben ervaren chirurgen die ons fysieke uiterlijk veranderen met buikwandcorrecties, liposuctie en facelifts: allemaal in een verwoede poging om die jeugdige uitstraling net iets langer te behouden.

Al deze pogingen om onze jeugd te herwinnen, missen het essentiële punt waarnaar de echte wetenschap ons wijst. Het National Institute on Aging pleit voor voeding en lichaamsbeweging en andere natuurlijke manieren om het verouderingsproces te vertragen.

Door de vooruitgang in de wetenschap van genomics beginnen we te leren hoe genen het verouderingsproces beïnvloeden. De theorie is om het gen of de genen die veroudering beïnvloeden te identificeren en ze te bestuderen om te zien welke genetische paden ze volgen. Door vervolgens het gen zelf of zijn genetische pad of beide te veranderen, kunnen we de manier waarop het lichaam eruit ziet en handelt daadwerkelijk veranderen.

Categories
Beauty

Natuurlijke remedies voor een droge huid

De huid is het grootste orgaan in ons lichaam. Het houdt onze spieren, botten en weefsel intact en biedt ook een barrière, houdt de slechte organismen buiten en absorbeert het goede. De huid helpt onze lichaamstemperatuur te reguleren door warmte te absorberen en af ​​te geven en helpt gifstoffen weg te spoelen. Verbazingwekkend genoeg regenereert en geneest de huid zichzelf ook. Het is dus geen verrassing dat de eerste tekenen van moeilijkheden in het lichaam op de huid verschijnen in de vorm van een droge huid, huiduitslag, netelroos en eczeem.

Misschien wel het meest voorkomende huidprobleem is het strakke, jeukende gevoel van een droge huid. Het klinkt onschadelijk, maar een droge huid kan je afleiden en in sommige gevallen een serieus probleem worden. Van gesprongen lippen tot scheuren op je hielen, hier zijn een paar dingen die je kunt doen om allerlei soorten huidirritaties te genezen.

Elk klimaat heeft impact op onze huid en onze droge, hete omgeving draagt ​​aanzienlijk bij aan huidirritatie. Ten eerste is er weinig vocht in de lucht dat de huid kan opnemen. Ten tweede zorgt warm weer ervoor dat we als vochtmechanisme al het vocht dat we wel hebben uitzweten. Ten slotte wordt het vocht dat we opnemen eerst intern naar onze organen, darmen en spieren gedistribueerd, waardoor er weinig overblijft om onze huid te voeden. Een droge huid kan een teken zijn van uitdroging. Meer water drinken, koel blijven en misschien een luchtbevochtiger toevoegen aan uw binnenomgeving zijn allemaal goede manieren om de milieu-impact van de woestijn op uw huid te bestrijden.

Hormonen kunnen ook een droge huid veroorzaken. Oestrogeen stimuleert de vorming van huidverzachtend collageen en oliën. Naarmate we ouder worden en de oestrogeenspiegel afneemt, wordt een droge, jeukende huid vrij gewoon.

Huid is een geweldig medium om te ontdekken wanneer iets het niet met je eens is. Als u allergisch / intolerant bent voor iets, manifesteert het zich vaak op uw huid in de vorm van jeukende, rode uitslag of netelroos. Besteed aandacht aan deze reacties en probeer de oorzaken ervan te achterhalen.

Categories
Beauty

Ooglidknobbels en hobbels

Een chalazion of stye treedt op wanneer de olieklieren in het ooglid verstopt raken. De olieachtige afscheidingen hopen zich op en veroorzaken roodheid, zwelling, gevoeligheid en een voelbare bult. Het is het beste om met warmwatercompressen te beginnen om de verstopping te verminderen. Met deze conservatieve therapie kan de knobbel verdwijnen. Als het aanhoudt, kan een kort kantoorbezoek nodig zijn om het af te tappen. Af en toe kunnen ook orale antibiotica nodig zijn.

Een cyste vormt zich wanneer zich een opvouwing van de buitenste huidlaag ontwikkelt. De cyste wordt een op zichzelf staande ‘ballon’ en zet uit als de huidcellen puin of zelfs vloeistof afwerpen. Deze worden in de loop van de tijd meestal geleidelijk groter. Ze kunnen spontaan verdwijnen, maar vereisen vaak een kantoorbezoek voor verwijdering als ze hinderlijk zijn voor de patiënt.

Vaste laesies kunnen goedaardig of kwaadaardig zijn. Goedaardige entiteiten zijn naevi (moedervlekken), talgachtige (olieachtige) cysten of ontstoken gezwellen. Deze zijn goedaardig en worden over het algemeen gekenmerkt door geleidelijke vergroting, chroniciteit (soms jarenlang aanwezig), met weinig of geen ooglidvervorming (geen verlies van wimpers, geen bloeding of korstvorming).

Goedaardige laesies zijn mogelijk moeilijk te onderscheiden van kwaadaardige entiteiten. Meer betreffende bevindingen omvatten madarosis (verlies van wimpers), vernietiging of erosie van de ooglidhuid of -rand (waar de wimpers tevoorschijn komen), bloeding, korstvorming of niet-genezende gebieden. Vroege maligne laesies kunnen zelfs een aantal kenmerken hebben die doorgaans worden aangetroffen bij goedaardige aandoeningen.

Categories
Beauty

The Lips Speak Volumes

Vulstoffen

Met een marge van vijftig op één zijn vulmiddelen het meest populaire type verbetering van de lippen. Waarom? Het is goedkoop, snel, er is geen herstel nodig en het is omkeerbaar. Omkeerbaarheid lijkt misschien een slechte zaak bij plastische chirurgie, maar dat is het niet. Het is iets goeds. In zekere zin kunnen patiënten een look proberen met vollere of opgetilde lippen voordat ze iets kopen. Sommige van mijn meer artistieke patiënten raken erg betrokken bij behandelingen en geven me precies aan waar ik de vulstof moet plaatsen en hoeveel ik moet gebruiken. In feite is het waarschijnlijk de enige procedure voor plastische chirurgie waarbij de patiënt tijdens de behandeling bij het creatieve proces kan worden betrokken.

Gestructureerde implantaten

Een nieuw product dat de plaats van de lipchirurgie stormenderhand heeft veroverd, is het PermaLip-implantaat van Surgisil. Ik hou erg van deze prothetische lipversterkers. Het zijn permanente, zachte, squishbare implantaten die heel natuurlijk aanvoelen en goed worden verdragen door patiënten. Ze worden ingebracht via een paar kleine incisies in de mondhoek. De manier waarop ik het implantaat inbreng, is een beetje vies voor de niet-chirurg om naar te kijken, en dat is precies waarom ik het op live televisie deed.

Incisionele technieken

Hoe kun je lippen voller maken door iets uit te knippen? Het slaat nergens op, toch? Nou, het gaat meer om het herschikken van weefsel dan om het weg te snijden. We doen soms V tot Y flap-vooruitgang. Dat is wanneer ik kleine insnijdingen maak aan de binnenkant van de lip waar de lip tegen de tanden wrijft en een deel van het rode deel van de lip naar buiten draai. Dit zorgt voor een vollere, pulpierere lip. Een andere incisie techniek is het wegsnijden van de huid: de directe en indirecte liplift.

Ik weet dat al deze informatie over lippen veel te slikken is, en misschien daarom trainen plastisch chirurgen al zoveel jaren. Mijn advies is, als je vollere, meer jeugdige lippen wilt om je buitenkant te laten passen zoals je van binnen voelt, probeer dan eerst een van de tijdelijke technieken. Als je er dan van houdt, hou er dan voor altijd van met een van de permanente technieken. Een kissable kisser is binnen handbereik.

Categories
Beauty

Bright Eyes: meer dan een frisse look

Interpersoonlijke communicatie is zo’n belangrijk onderdeel van het leven. En we worden van nature aangetrokken tot de ogen van mensen als brandpunt. De ogen geven visuele en emotionele signalen en andere non-verbale informatie en zijn essentieel in communicatie. Daarom willen we natuurlijk dat onze ogen er op hun best uitzien en aanvoelen.

Cosmetische ooglidcorrectie herstelt uw natuurlijke ooglidcontour en verfrist uw uiterlijk; deze veel voorkomende operatie doet echter meer dan uw uiterlijk verbeteren.

De huid van het ooglid is heel uniek, omdat het de dunste en meest delicate huid van ons lichaam is. De huid van het ooglid is normaal gesproken glad, maar na verloop van tijd rekt het ooglidweefsel uit, de vetbult en de spieren verzwakken.

Sommige patiënten kunnen ook ptosis (“teen-sis”) of een hangend ooglid hebben. De spier die wordt gebruikt om het bovenste ooglid op te tillen, is zeer delicaat. Na verloop van tijd kan de bevestiging losraken, waardoor het deksel gaat hangen. Deze afhanging kan worden aangepakt met een ptosis-reparatie. De reparatie kan worden uitgevoerd met een incisie aan de binnenkant van het bovenste ooglid of via een huidincisie.

Een ooglidcorrectie kan ook worden uitgevoerd om overtollig vet en huid in de onderste oogleden te verminderen. De chirurg maakt incisies (aan de binnenkant of op de huid van het onderste ooglid) en overtollig weefsel wordt verwijderd. Insnijdingen in het ooglid zijn niet zichtbaar.

Ooglidcorrectie wordt poliklinisch uitgevoerd. Patiënten kunnen de operatie alleen ondergaan met plaatselijke verdoving, of ze kunnen ook intraveneuze sedatie (schemerslaap) krijgen. Pre-operatieve voorbereiding omvat een grondige beoordeling van uw medische en oftalmische (oog) geschiedenis, evenals een beoordeling van uw medicatie en zelfzorgsupplementen.

Categories
Beauty

Schoonheidstips om te onthouden

Welke reden uw aankoop van schoonheid of investering tegen veroudering ook motiveert, hier zijn enkele eenvoudige dingen om te onthouden:

De duurste op de markt is niet altijd de beste. Vaak kunnen producten zeer nauw in formulering zijn, maar gewoon anders verpakt. Sommige producten hebben schonere ingrediënten en een beter leveringssysteem.

Koop uw huidverzorging wanneer er gratis geschenkpromoties zijn, zodat u eerst gratis monsters kunt proberen om er zeker van te zijn dat u geen allergische reacties heeft.

Een keer per maand een gezichtsbehandeling dwingt u niet alleen om stil te zitten; het brengt het bloed in beweging wat erg goed is voor je huid.

Ons dieet verschijnt helaas op onze gezichten! Let op wat je eet en vermijd dieetdrankjes en fastfood. Denk aan het oude gezegde: ‘Je bent wat je eet.’ Het is waar!

Slaap is de goedkoopste vorm van een anti-verouderingsproduct! Zorg ervoor dat je 8 uur slaap krijgt als je kunt.

Alcohol, medicatie en roken van sigaretten kunnen ook vroege tekenen van veroudering bevorderen.

Onze moeders gebruikten items uit de keuken voordat er mooie producten verkrijgbaar waren bij de cosmetische balie. Soms kan een klein beetje olijfolie of kokosolie de pijn van droge handen of voeten verlichten.

De schoonheidsruimte wordt groen en slimme bedrijven doen mee. Groene kenmerken zijn alleen ondergeschikt aan werkzaamheid, geschiktheid en een prijs-kwaliteitverhouding in de besluitvorming van consumenten, en zijn eigenlijk belangrijker dan lage prijzen en sterke merknamen, volgens de resultaten van het schoonheidsenquête van 2016.

Categories
Beauty

Richtlijnen voor uw “perfecte dieet”

Koolhydraatarme maaltijden. Afgezien van sommige atleten, suggereren veel gezondheidswerkers dat ongeveer 80% van uw maaltijden zou moeten neigen naar een lager of ‘langzamer’ koolhydraatgehalte.

1/2 bord vol groenten. Je koolhydraten moeten voornamelijk uit groenten komen. Dit betekent dat u uw broodje en friet vervangt door slawrap en een dubbele kant van gebakken broccoli. Gemakkelijk!

Eiwit. De absoluut beste tot nu toe bekende eetlustremmer is eiwit. Het herstelt ook weefsels en houdt energie vast als geen ander. Geef prioriteit aan en budget voor hoogwaardige eiwitten, vooral als het van dierlijke oorsprong is. Plantaardige eiwitten zoals bonen, linzen en zaden tellen ook mee!

Niets uit een tas of een doos. Waarschijnlijk geen nieuw advies voor u, maar houd bij hoeveel snacks u eet die voorverpakt zijn … vervang die door groenten en dipsaus, gekookte eieren, zelfgemaakte suikerarme trailmix … echt voedsel.

Beperk alcohol tot 2 dagen per week. Speciaal voor vetverlies; Max. 1-2 drankjes Niets verhindert vetverlies zoals alcohol. Als een suikerachtige toevoeging aan ons dieet met een gemiddelde van 7 calorieën per gram, kan het uw lichaam gemakkelijk in de vetopslagmodus brengen.

Het geheim achter de bovenstaande richtlijnen is niet zozeer dat het je het “perfecte dieet” biedt (nog steeds de moeite waard om te volgen omdat perfect niet bestaat!), Maar het zet je lichaam juist op voor een betere spijsvertering, verhoogde stofwisseling voor vetverbranding en verbeterde ontgifting.

Dieet is de basis van gezondheid, dus het moet een prioriteit zijn. Gelukkig, in tegenstelling tot sommige levenssituaties en milieutoxines, is dit iets dat we kunnen beheersen. Houd deze eenvoudige richtlijnen in gedachten om uw gezondheid gemakkelijk te verbeteren en te behouden.

Categories
Beauty

Tips voor zomerschoonheid

Gebruik niet-comedogene producten. Niet-comedogene schoonheidsproducten zijn ontworpen om de poriën niet te verstoppen, wat kan leiden tot irritatie en puistjes.

Blijf gehydrateerd met goede schone / biologische producten. Een trouwe vochtinbrengende routine kan zoveel heilzame dingen voor je huid doen.

Exfolieer op het juiste moment – en overdrijf het niet! Het helpt je niet alleen om een ​​frisse nepbruinheid te behouden (wanneer je dode huidcellen afschilferen, zal de oude kleur eraf komen), maar zachte exfoliatie van het gezicht helpt je huid vrij te houden van verstopte poriën en een beter canvas voor make-up te creëren toepassing.

Aloë kan in de zomer je nieuwe beste vriend zijn. Het is een bekende ontstekingsremmer die ook hydraterende verlichting biedt. Het aanbrengen van producten die aloë vera bevatten na blootstelling aan de zon zal uw huid kalmeren en kalmeren, waardoor u veel minder snel die vreselijke schilferige droogte zult ervaren die met de zomer gepaard gaat.

Investeer in vochtinbrengende crèmes die op de natte huid werken wanneer ze het beste worden opgenomen. Sla de rehydratatie na het baden niet over! Veel merken maken nu bodywashes die hydratatie bieden via hun olie-ingrediënten, waarvan je er vele aanbrengt voordat je je handdoek afdroogt.

Koop zonnebrandmiddelen van hoge kwaliteit. Kijk verder dan de SPF en koop zonnebrandmiddelen van hoge kwaliteit met veilige ingrediënten. Breng elk uur of zo opnieuw aan, en als u een duik in het water neemt, breng dan opnieuw aan wanneer u uitstapt. Water trekt de zon aan (zoals sneeuw), waardoor een verblinding ontstaat die zonnebrand kan veroorzaken.