Categories
Lifestyle

Ontspanningstechnieken om je drukke geest te kalmeren

1. Gesloten ogen en uitademing Relaxatietechniek

Uw tijd is kostbaar en die van mij ook, daarom zal ik proberen deze technieken zo beknopt mogelijk te beschrijven. Er is geen eenvoudigere, eenvoudigere ontspanningstechniek met een direct effect dan waar u:

Haal rustig, langzaam en diep adem;

Sluit je ogen en adem uit;

Open je ogen en adem in;

Sluit je ogen en adem uit.

Oefen dit gedurende tien ademhalingen, controleer het kalmerende effect en ga door met de oefening dienovereenkomstig.

2. Gesloten ogen, bedekte oren met ademhalingstechniek

Deze ontspanningstechnieken vereisen meer betrokkenheid dan de eerste. Je gebruikt je handpalmen om je oren te bedekken, waardoor verstoring van externe geluiden wordt voorkomen. Dus, waar u ook bent en hoe druk uw geest ook is, stop gewoon met iets te doen, ga indien mogelijk zitten en:

Haal rustig, langzaam en diep adem;

Sluit je ogen en bedek je oren met je handpalmen;

Luister naar het geluid in je hoofd als je oren bedekt zijn;

Focus op zachte, langzame en diepe ademhaling.

Oefen dit gedurende tien ademhalingen, controleer het kalmerende effect en ga door met de oefening dienovereenkomstig.

3. Gesloten ogen en oren met ademhaling en neuriën (uitademing) Ontspanningstechniek

Bij deze ontspanningstechnieken gebruikt u nu uw eigen stem en elimineert u elk extern geluid dat u zou kunnen storen – het creëren van uw eigen innerlijke geluid, een innerlijke vibratie die bijdraagt ​​aan uw kalmte en innerlijke harmonie:

Haal rustig, langzaam en diep adem;

Sluit je ogen en bedek je oren met je handpalmen;

Begin bij het uitademen zo te neuriën dat het geluid onder je keel vandaan komt;

Focus op liefdevolle, langzame en diepe uitademing;

Adem in op je eigen manier die je comfortabel maakt;

Adem uit, neuriënd met een intensiteit waardoor je je kalm en ontspannen voelt.

Oefen dit gedurende tien ademhalingen, controleer het kalmerende effect en ga door met de oefening dienovereenkomstig.

Categories
Lifestyle

5 manieren om u door een depressie heen te helpen

1. Begrijp dat het niet jouw schuld is

‘Normaal’ of ‘perfect’ zijn is een mythe. We ervaren allemaal moeilijke tijden en moeilijke emoties. Maar wanneer u een depressie ervaart, kunt u zich geïsoleerd voelen in uw gedachten en gevoelens die, als ze niet gecontroleerd of onbehandeld zijn, tot zelfmoordgedachten kunnen leiden. Daarom is depressie zo belangrijk om te handelen in plaats van te blijven hangen.

Negatieve gevoelens zullen altijd naar boven komen. Niemand kan 24/7 rondlopen in de volle zon en geluk. We raken allemaal versleten. We lijden allemaal verliezen. We hebben allemaal rust nodig.

2. Zelfzorg in plaats van spiraal

Het is tijd om in jezelf te investeren. Misschien heb je het allemaal in anderen gegoten, in je taken, je activiteiten, je inspanningen voor succes. Misschien ben je gewoon doorgegaan, knokkelend terwijl je bezig bent in plaats van te verwerken om te voelen of denken of gewoon te zijn. Daarom is het zo belangrijk om zelfzorg in je leven in te plannen.

3. Weet dat je niet alleen bent

Wat je zult merken als je zelfbehartiging beoefent, is dat mensen echt willen helpen. Vraag in deze tijden om hulp. Het betekent niet dat iedereen getraind is om met je worsteling om te gaan, of dat ze kunnen vertellen of dat ze emotioneel toegerust zijn om te reageren. Maar u kunt uw behoeften en die van hen beoordelen en kijken of iemand gewoon een ondersteuning kan zijn. U kunt ook steungroepen onderzoeken die mogelijk beter bij uw behoeften passen.

4. Word eerder proactief dan reactief

Reactiviteit is wanneer je reageert op impulsen en je te veel identificeert met je emotionele toestand. Als alternatief kunt u productief handelen om de pijnlijke emoties en gedachten die u wilt loslaten te bedekken, maar dat is niet hetzelfde als proactief zijn. Proactief zijn betekent dat je de dingen beter verwerkt en besluit positief te zijn ondanks de negatieve ervaring. Dat komt door de mentaliteit die je kiest.

Word oplossingsgericht. Word dankbaar. Word iemand die zich richt op het goede.

5. Eer uw waarheid

Er is iets heiligs aan het delen en eren van je verhaal. Breng licht in de duisternis door te spreken. Je stem is belangrijk. Hier zijn is belangrijk. Als je het daar neerzet, ontlast je je van schaamte en verwijder je de invloed van stigma van je zelfontdekkingsreis. Hier kunnen we echt vrede vinden: acceptatie.

Categories
Lifestyle

Effectief omgaan met werkangst

1. Neem de hele dag pauzes

Het is gemakkelijk om in de dagelijkse sleur gezogen te worden. We duiken vaak in e-mails en werken onmiddellijk na het ontwaken, of we werken tijdens onze lunchpauze. Het is echter essentieel om de hele dag pauzes te nemen. Ze stellen je in staat om je taak even te verbreken, om je hersenen de broodnodige rust en reset te geven.

2. Verander uw koffie voor iets lichters

Hoewel je favoriete kopje Joe misschien wel je magische elixer is om je productiviteit te verhogen, zorgt het er ook voor dat je de hele werkdag crasht. Hoewel u misschien helemaal geen koffie wilt snijden, kunt u uw hydratatie aanvullen. Reik naar wat water. Vul je favoriete herbruikbare fles en voeg misschien wat citroen toe voor de schil.

3. Zorg ervoor dat u ‘s nachts een goede nachtrust krijgt

Dit is echt de parel van het omgaan met werkangst. Slaap is vaak een onderschatte activiteit, maar het is zo belangrijk en het is direct gecorreleerd met uw productiviteit en energieniveaus in de ochtend.

4. Vraag om hulp

Als je je overweldigd en begraven voelt door werk, neem dan contact op met je managers of collega’s. Gewoon uitspreken over hoe u zich voelt, kan vaak een toegangspoort zijn om het probleem op te lossen. Veel werknemers aarzelen misschien om hun bazen te benaderen en accepteren in plaats daarvan hun werklast of omgeving als normaal.

5. Stel eerlijke deadlines

Word praktischer in de werkdeadlines die u voor uzelf stelt of waarmee u akkoord gaat. In het ideale geval zou iedereen het leuk vinden om alles zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Er zijn echter maar zoveel uren per dag.

Categories
Lifestyle

Hoe zich te ontdoen van slaapangst en slapeloosheid

Slaapangst kan iedereen overkomen en mag niet worden genegeerd wanneer het zich voordoet. Als je het eenmaal onder ogen kunt zien, kun je er iets aan doen.

Hoe kan men slaapangst en slapeloosheid overwinnen?

Er is niet één oplossing voor deze strijd, maar er zijn enkele stappen die kunnen helpen.

1. Log het in

Een eenvoudig ding dat u kunt doen, is een notitieboekje en pen naast uw bed te houden om de nachtelijke gedachten op te schrijven wanneer ze u beginnen te storen.

2. Wees aanwezig

Mindfulness beoefenen is een andere manier om vrede met jezelf te vinden, omdat je absoluut aanwezig moet zijn en je bewust moet maken van wat je denkt of voelt op een andere manier. Mindfulness erkent gevoelens, maar beoordeelt ze niet. Je kunt je door mindfulness veiliger voelen en leren om vriendelijker voor jezelf te zijn.

3. Creëer een consistente slaaproutine

Ga op tijd naar bed en probeer elke dag op dezelfde tijd op te staan. Dit zal je helpen om een ​​gevoel van routine op te bouwen waar je lichaam aan kan wennen. Als je de hele nacht wakker blijft en je angst voor slaap en slapeloosheid voelt, zul je in een ongezond patroon terechtkomen dat de situatie verergert.

4. Beheer uw omgeving

Uw comfort bepaalt ook hoe u slaapt. Houd de kamer donker en kies tussen stilte of geluiden die helpen bij het slapen (zoals natuurgeluiden). Zoek uit wat voor jou werkt. Zorg ervoor dat je als uitstel van de dag naar je bed kunt draaien, dat je comfortabel bent met je matras, dat je voldoende kussens hebt en dat je je kamer voldoende koel houdt.

5. Praat met een professional

Het is misschien niet iets dat u aan uzelf wilt toegeven, maar als u een slaapstoornis of psychische stoornis heeft, heeft u mogelijk hulp nodig. Een professional kan u al dan niet diagnosticeren, maar hoe dan ook, sommige oplossingen zullen waarschijnlijk worden aangeboden.

Categories
Lifestyle

Hoe eetbuien stoppen voor een betere gezondheid

Een simpele truc om eetbuien te stoppen

Een simpele truc om je te helpen je gevoelens op te merken en te pauzeren voordat je ze laat escaleren, is om een ​​rubberen band om je pols te dragen.

Telkens wanneer u de opwinding opmerkt van een van de gevoelens die u gewoonlijk tot eetbuien leiden, stop daar, trek aan het elastiekje en laat het uw pols hard genoeg raken om pijnlijk te zijn.

Op dit punt zullen je hersenen registreren dat ‘het pijnlijk is om dat gevoel te ervaren’, en zal je mentale focus verschuiven van het negatieve gevoel naar een fysiek gevoel: pijn.

Houd er rekening mee dat pijn misschien genoeg is om je af te leiden van een zwakke emotie, maar het zal niet veel doen als het gaat om het omgaan met sterke en overweldigende emoties. Daarom, als je merkt dat je te veel eet omdat het je niet is gelukt om de escalatie van emoties te stoppen, vergeef jezelf dan gewoon en erken dat je het hebt geprobeerd en dat je vooruitgang boekt.

Categories
Lifestyle

Hoe u gezinsdoelen stelt om een gelukkig gezin op te bouwen

Gezinsdoelen instellen

Doelen stellen voor uw gezin mag geen moeilijke taak zijn. Hier zijn enkele dingen die u moet overwegen om het stellen van uw gezinsdoelen gemakkelijk en leuk te maken.

1. Wat willen jij en je partner voor je gezin?

Elk gezin is uniek, dus u moet samen met uw partner beslissen wat u voor uw gezin wilt. Bedenk hoe u wilt dat uw gezin er elke dag uitziet, of wat u in een maand, een jaar of over 3, 5 of 10 jaar wilt bereiken.

2. Welke families wilt u nastreven?

Er zijn goede voorbeelden van sommige families die je misschien zou willen navolgen. Kijk om je heen. Wat heb je opgemerkt dat volgens jou wenselijke deugden zijn die je in je familie kunt opnemen? Schrijf ze op en controleer of je soortgelijke dingen voor je gezin kunt doen.

3. Wat heb je gezien in andere gezinnen die je wilt vermijden?

Heb je iets om je heen gezien dat je als een bedreiging voor gezinnen beschouwt? Het is tijd om je eigen doelen te stellen om ervoor te zorgen dat je ze niet ervaart. Als u bijvoorbeeld te laat thuiskomt, kan dat de relatie tussen man en vrouw onder druk zetten. Als u deze trend opmerkt, wilt u misschien een doel stellen om dagelijks op een gepland tijdstip naar huis terug te keren dat vroeg genoeg kan worden overwogen.

4. Wat zijn de huidige uitdagingen in uw gezin?

De meeste problemen in gezinnen blijven bestaan ​​omdat zowel man als vrouw (en mogelijk ook kinderen) geen fatsoenlijk gesprek over hen hebben gevoerd. Wanneer je praat over de uitdagingen en ook de mogelijke oplossingen bespreekt, dan kun je gezinsdoelen bedenken die die problemen zullen aanpakken.

5. Hoe kunt u uw gezin sterk, gezond en gelukkig houden?

Het sterk houden van uw gezin, gezond en gelukkig moet topprioriteiten zijn bij het stellen van uw doelen. De volgende kenmerken worden geïdentificeerd als kenmerken van sterke gezinnen: effectieve communicatie, affectieve betrokkenheid, aanmoediging, waardering, toewijding aan familie, sociale verbondenheid, aanpassingsvermogen, duidelijke rollen, tijd samen.

Categories
Lifestyle

Hoe mentale stress snel (en natuurlijk) te verminderen

Stressverlichtende activiteiten

Beginnen met wat stressverlichtende activiteiten is een goede manier om op weg te gaan om te leren hoe u mentale stress kunt verminderen. Hieronder staan ​​enkele voorbeelden van stressverlichtende activiteiten:

De natuur observeren en ervan genieten

Lange wandelingen maken in het park

Praten met degenen die we dichtbij zijn

Aan sport doen

Naar muziek aan het luisteren

Zingend

Dansen

Al het bovenstaande is een geweldige stressverlichtende activiteit. Het zijn echter geen technieken die je kunnen leren de aard van mentale stress te begrijpen, met succes te verminderen en zelfs volledig te elimineren.

Omdat we bezig zijn met het uitvoeren van dagelijkse taken, hebben we bijna geen tijd om te besteden aan deze stressverlichtende activiteiten. We gebruiken ze noodgedwongen als hulpmiddelen om stress te verminderen, en nadat de activiteit is afgelopen, kruipt de mentale stress terug en haalt ons weer in.

Vervolgens vinden de meesten van ons eenvoudige activiteiten zoals eten, amusement, winkelen, gokken, drugs, enz. Als een snelkoppeling om stress tijdelijk te verlichten. Deze leiden over het algemeen tot negatieve langetermijngevolgen zoals obesitas, vermoeidheid, verveling, depressie, enzovoort.

Dientengevolge vertroebelt mentale stress onze mentale helderheid, trekt onze creativiteit terug, laat onze intelligentie niet groeien en laat ons niet gemotiveerd om de oorzaak van dit alles aan te pakken.

Categories
Lifestyle

Overwin angst en angst met deze 4 mentaliteitsverschuivingen

Ten eerste, om te leren hoe je angst en angst kunt overwinnen, moet je nadenken over enkele situaties die je onderbewustzijn ertoe hebben gebracht dit begrip te vormen – iedereen is anders, en je hersenen hebben deze reactie alleen voor jou gecreëerd vanwege iets dat het hoorde, zag , of voelde in het verleden.

Hypnose

Een van de meest effectieve manieren om je onderbewustzijn te herprogrammeren, is door middel van hypnose. Het is een trance-achtige toestand, vergelijkbaar met meditatie, waar je kunt communiceren met je onderbewustzijn en het positieve suggesties kunt geven.

Creatieve visualisatie

Begin met mediteren. Uiteindelijk, hoe meer je oefent om jezelf te kalmeren, hoe beter je erin zult zijn. Visualiseer jezelf in de staat waarin je zou willen zijn. Zie jezelf rustig, gelukkig en vol vertrouwen leven – bekijk het tot in detail. Besteed elke dag wat tijd aan dit met een goede soundtrack en je zult zien dat je gedachten en je mentaliteit gaan veranderen.

Verander uw taal

Stop met je te identificeren met angst en angst. Als je ooit hebt gezegd: ‘mijn angst’, ‘ik ben een angstig persoon’ of ‘het is gewoon zoals ik ben’, dan bezit je het. Angst en angst zijn NIET wie je bent – het is gewoon iets dat je doet, en dat is oké.

Zelfpraat

Wist je dat je geest zal geloven dat het waar is, alles wat je er voortdurend tegen zegt? Als je jezelf elke dag vertelt dat je slecht spreekt in het openbaar of dat je altijd angstig wordt op het werk, wat denk je dan? Dat is precies wat er gaat gebeuren.

Laatste gedachten

Dit zijn echte, beproefde methoden die niet alleen angst verminderen, maar u ook zullen helpen deze voorgoed te overwinnen. Je brein is kneedbaar en het kan veranderen. Je hoeft het alleen maar te vertellen hoe je het wilt en lief voor jezelf te zijn. Je bent maar een mens!